ro-bonsai.ro
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email?
September 08, 2010, 01:15:07 PM
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
Search:
Advanced search
4611
Posts in
439
Topics by
192
Members
Latest Member:
peyota
ro-bonsai.ro
Despre bonsai (About bonsai)
Discutii generale (General discussions)
Idei pentru forum
« previous
next »
Pages:
[
1
]
2
Author
Topic: Idei pentru forum (Read 456 times)
cipikkus
Newbie
Idei pentru forum
«
on:
March 08, 2010, 10:50:26 PM »
SAlutare
Sunt nou pe forum, sunt nou in domeniu.
Poate nu am dreptul sa deschid un nou topic, dar totusi nu ma pot abtine sa dau o idee adminilor. Poate ar trebui o sectiune la acest forum pentru cei incepatori. Ceva legat de ingrijire, udarea, tundere, schimbarea pamantului sau a vasului,...etc totul legat de bonsai. Sau poate ar trebui o sectiune in care sa se categoriseasca speciile de bonsai, sa se przinte fiecare specie cu ceva detalii fundamentale si foarte folositoare. Acum poate m-am grabit eu in a posta acestea...si poate este asa ceva si nu am descoperit. DAca gresesc imi cer scuze, dar ca acest forum sa atraga cat mai multe persoane ar trebui sa contina topicuri cu aceste "tutoriale", ca fiecare sa o ia de la 0 si sa continuie bine.
Sper ca nu am deranjat pe nimeni.
cipikkus
Newbie
Re: Idei pentru forum
«
Reply #1 on:
March 09, 2010, 07:59:51 PM »
Imi zice si mie cineva traducerile la termenii care se folosesc in arta bonsai-ului, ca vad diferite cuvinte care in mod sigur nu sunt in limba romana.
Va rog.
Multumesc
Aldor
Jr. Member
27style.uv.ro
«
Reply #2 on:
March 09, 2010, 09:15:33 PM »
Quote from: cipikkus on March 09, 2010, 07:59:51 PM
Imi zice si mie cineva traducerile la termenii care se folosesc in arta bonsai-ului, ca vad diferite cuvinte care in mod sigur nu sunt in limba romana.
Va rog.
Multumesc
Spune exact ce nu intelegi si sigur vei primi un raspuns ...
http://27style.uv.ro
cipikkus
Newbie
«
Reply #3 on:
March 09, 2010, 10:11:14 PM »
yamadori=?
stiu ca poate sunt enervant cu din astea...dar sunt la inceput si vreau sa invat cat mai multe
Nicolae
Hero Member
Murcia - Spain
«
Reply #4 on:
March 10, 2010, 06:57:25 AM »
Buna cipikkus.
Yamadori = adica exemplar recuperat din mediui natural
http://www.doctorbonsaimurcia.es
Aldor
Jr. Member
27style.uv.ro
«
Reply #5 on:
March 10, 2010, 08:11:23 AM »
Quote from: Nicolae on March 10, 2010, 06:57:25 AM
Buna cipikkus.
Yamadori = adica exemplar recuperat din mediui natural
O mica completare, daca nu se supara Nic: a nu se intelege bonsai prin "exemplar". Exemplarul cules din natura este un copac luat pentru a fi modelat si transformat ulterior intr-un bonsai.
lucian
Hero Member
«
Reply #6 on:
March 10, 2010, 09:04:56 AM »
In natura, exista plante care datorita fie a prabusirii peste ele a unui bolovan, unui alt pom sau alt asemenea obstacol, au reusit sa supravietuiasca, contorsionandu-se in mod natural si desi avand varste respectabile, aceste plante pastreaza o talie mica. Sau pe stanci, pe sub bolovani, vantul a adus o samanata de planta, care datorita lipsei de mai mult sol, ori apa, ori soare s.a.m.d., a crescut, avand dimensiuni reduse si un aspect contorsionat, ajungand la o etate apreciabila. Aceste plante pot deveni cu succes viitori bonsai, fiind rezistente si capabile sa suporte tehnici de modelare chiar si mai dure… Acestia sunt cunoscuti ca yamadori.
Exista si acel tip de yamadori urbani, adica, crescuti de ex. in locul dintre borduri, langa fundatiile cladirilor, in general a constructiilor, care au forme interesante si pot deveni si ei viitori bonsai.
Nu inseamna ca orice asemenea pomisor recoltat tuns si asezat intr-un vas plat este deja un bonsai. Intai va trece prin faza de pre-bonsai: materialul de lucru ajustat si format in linii foarte generale, crescut si observat atent. Un pre-bonsai pentru a-si capata acest statut, in general, inseamna cativa ani buni de intretinere grosiera a plantei…
Radu Lucian RUSU
Regional director of Romania for 2010 - International Saikei Association
cipikkus
Newbie
«
Reply #7 on:
March 10, 2010, 08:19:01 PM »
Va multumesc. DEci pe langa faptul ca am aflat ce inseamna "yamadori"...am aflat si multe alte detalii care imi sunt de folos ptr viitor. Deci sa inteleg ca practic orice copac, sau copacel poate deveni un bonsai. Dupa cum spunea Nic dupa ani se poate vedea rezulatul, ca fiind un adevrat bonsai.
Eu sunt incepator si vreau sa invat cat mai multe. Din acvaristica am invatat ca tre sa te informezi si sa stii cat mai multe ca sa te apuci de acvaristica, banuiesc ca si aici e la fel. Eu am facut o exceptie, am intrat in arta cresterii bonsai-ului fara sa ma informez inainte si acum culeg cat mai multe informatii ptr ca nu vreau sa raman in urma si nu vreau sa chinui planta. Si cum internetul e la putere din prima zii de cand am cumparat bonsaiul am obtinut date foarte importante (pe langa cele esentiale care le stiam si eu, umiditate, lumina, raze solare, pamant specific, tundere atenta).
Exista vreo sectiune speciala in care sa pot spune ce exemplar am si ce planuri am de viitor? sau pot continua aici?
Aldor
Jr. Member
27style.uv.ro
«
Reply #8 on:
March 10, 2010, 09:04:27 PM »
cipikkus, poti posta ori in galerie:
http://ro-bonsai.ro/forum/index.php?board=3.0
ori in topicul "Modelare" ... daca nu stii ce forma vrei sa-i dai copacelului si doresti cateva idei:
http://ro-bonsai.ro/forum/index.php?board=2.0
cipikkus
Newbie
«
Reply #9 on:
March 11, 2010, 10:10:04 PM »
nebari=? inca un cuvant necunoscut
cipikkus
Newbie
«
Reply #10 on:
March 11, 2010, 10:57:49 PM »
O intrebare: daca vreau sa cresc un ienupar dintr-o crenguta rupta din alt copacel, cum trebuie procedat? cineva imi zicea ca trebuie tinuta intr-un pahar cu apa. Ce ar trebui sa fac?
Vlad Paul
Hero Member
«
Reply #11 on:
March 12, 2010, 03:21:32 PM »
Ienuparul nu merge sa il inmultesti astfel. La ienuperi se taie o ramura se trateaza cu hormoni de inradacinare si se planteaza intr-un amestec de 60% pietris u o gramulatie de pana la 5 mm si 40% turba. Se pune vasul intr-o sera pentru ai mentine umiditatea crescuta si se aeriseste cam o data la saptamana, in aceea sera trebuie sa il tii cel putin doua luni. Sera se pozitioneaza undeva unde sa nu bata soarele direct in ea pentru ca astfel temberatura din interior va fi foarte ridicata si risti sa omori butasul soarele . Trebuie sa ai grija ca solul sa nu se usuce. Inradacinarea poate dura si pana la un an sau chiar mai mult iar rata de inradacinare este mica. Ce ti-am spus mai sus este cum procedez eu. Solul ca si compozitie se poate modifica dar ca si principiu
dady
Newbie
«
Reply #12 on:
March 12, 2010, 05:00:05 PM »
O mica completare, daca nu se supara Nic: a nu se intelege bonsai prin "exemplar". Exemplarul cules din natura este un copac luat pentru a fi modelat si transformat ulterior intr-un bonsai.
cand trece de la stadiu de exemplar la stadiu de bonsai? care e limita de la care poti sa-i spui bonsai? si cine hotaraste lucru asta? eu cred ca e bonsai decand l-ai pus intrun ghiveci, important e sa respecte "definitia" de copac in vas. acum cat de avansat e, sau cat seamana cu unul batran din natura ramane la latitudinea fiecaruia.
lucian
Hero Member
«
Reply #13 on:
March 12, 2010, 05:29:56 PM »
din cate stiu eu, cea ce se numeste bonsai ca planta, este practic rezultatul unui summum de tehnici + metode specifice, aplicate asupra plantutei, care oricum, in esenta, tot un pomisor ramane.... Ca s-au instituit nu intamplator, repere, reguli etc. pentru a se putea aprecia o cat mai buna aplicare a acestor metode, privitor la ramuri, trunchi, radacini, proportii, stiluri etc., este ceva ce exista de peste 4000 de ani si sa fie contestat de unii-altii sau neglijat( pe tema propirului gust......), mi se pare cel putin jenant, ca sa nu zic ca se trage in jos arta de a face un bonsai, daca noi tot nu ne putem ridica la ea......(asta ref. la "cand trece de la stadiu de exemplar la stadiu de bonsai? care e limita de la care poti sa-i spui bonsai? si cine hotaraste lucru asta?")...
«
Last Edit: March 17, 2010, 10:06:49 PM by lucian
»
Radu Lucian RUSU
Regional director of Romania for 2010 - International Saikei Association
cipikkus
Newbie
«
Reply #14 on:
March 12, 2010, 06:08:25 PM »
Quote from: lucian on March 12, 2010, 05:29:56 PM
din cate stiu eu, cea ce se numeste bonsai ca planta, este practic rezultatul unui summum de tehnici + metode specifice, aplicate asupra plantutei, care oricum, in esenta, tot un pomisor ramane.... Ca s-au instituit repere, reguli etc. pentru a cota o cat mai buna aplicare a acestor metode, este altceva...
hormoni de inradacinare.unde gasesc asa ceva?exista la noi pe piata?
Pages:
[
1
]
2
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination:
-----------------------------
Anunturi (Announcements)
=> Stiri (News)
Inceputuri (Begginings)
=> Pomisori si alte probleme incepatori
Despre bonsai (About bonsai)
=> Am probleme cu bonsaiul meu, caut un sfat! (Having trouble with my bonsai. I need advice!)
=> Discutii generale (General discussions)
=> Modelare (Modelling)
Saikei
=> SAIKEI/ PENJING LANDSCAPE/LANDSCAPE
Galerie (Gallery)
=> Galerie membrii (Member gallery)
Cafenea (Pub)